Rameder koopt weer Franse concurrent

Als Europa’s grootste leverancier van trekhaken en transportsystemen zet Rameder uit Duitsland zijn groeistrategie voort met een nieuwe internationale overname in Frankrijk.

Na de overname van de Franse marktleider France Attelage in 2016, neemt Rameder nu Scopia over – de nummer twee in het land met zijn twee online winkels attelage-remorque.com en attelage.jaccroche.com. Scopia werd meer dan tien jaar geleden opgericht en verkoopt trekhaken en elektrische kits, fietsendragers, dakkoffers en carrosserieën voor bedrijfsvoertuigen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Pornichet aan de Franse Atlantische kust, samen met een eigen magazijn.

Scopia

Trekhaken van de merken Hook, Imioła en Auto-hak worden in Pornichet klaargemaakt voor levering. Met zijn partnernetwerk biedt Scopia ook de montage van trekhaken aan. Rameder wil deze diensten nu verder uitbreiden om de klantenservice te verbeteren door kortere levertijden en een uitgebreidere klantenservice.

Met de overname per 1 juni 2021 heeft Rameder zijn positie op de zeer belangrijke Franse markt verder uitgebreid en zijn positie als Europees marktleider op het gebied van trekhaken, dakkoffers en fietsendragers verstevigd. Rameder is ook op de Franse markt actief met een eigen naam en online shop op rameder.fr.

Nog in november 2020 nam Rameder het bedrijf Supertrade Sweden AB met het merk Dragkrokskungen in Zweden over om daar van de ene op de andere dag marktleider te worden.

De Rameder Group met hoofdkantoor in het Duitse Thüringen levert jaarlijks 500.000 trekhaken in heel Europa en behaalt daarmee een omzet van circa 140 miljoen euro. De groep heeft momenteel meer dan 400 werknemers in zes verschillende landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.