Rhenoy koopt MRT, Bols Motoren en MRT Polska

De Rhenoy Groep neemt MRT Engines, Bols Motoren en MRT Polska over. De intentieverklaring is gisteren (22 januari) ondertekend door Nick van Kessel namens de Rhenoy Groep en Johan van Gerven namens MRT holding.

MRT Engines is al meer dan dertig gespecialiseerd in revisie van verbrandingsmotoren en cilinderkoppen. Vanuit de hoofdvestiging in Veghel leveren MRT Engines en Bols Motoren een breed programma van ruilmotoren door heel Europa. Het bedrijf zegt marktleider te zijn op dit gebied. MRT Engines wordt ondersteund door zijn negentig medewerkers tellende productievestiging in Starachowiche (Polen).

Autodemontage

De Rhenoy Groep heeft zijn oorsprong in autodemontage en is uitgegroeid tot een leverancier van alternatieve onderdelen, afkomstig uit alle facetten binnen de circulaire economie. Als recyclingpartner van verzekeringsmaatschappijen en autofabrikanten levert Rhenoy gebruikte, gereviseerde en nieuwe originele onderdelen, samengebracht in het concept Approved Green (foto). Door de overname krijgt MRT Engines naast zijn eigen revisieproduct ook de mogelijkheid om Approved Green-producten te leveren.

Toonaangevend

De overname van MRT en Bols is volgens Rhenoy-ceo Nick van Kessel een belangrijke stap om een toonaangevende speler te worden als motorenleverancier in Europa. “Net als bij onze gebruikte en nieuwe producten zijn we nu aanwezig in de hele keten, van de bron tot aan de klant. Daarnaast moet de overname leiden tot een sterke (concurrentie)positie, schaalvoordelen en grotere capaciteit en flexibiliteit van de totale organisatie.”

Approved Green

Johan van Gerven, ceo van MRT Engines en Bols Motoren: “Mijn compagnon Bart Smits en ik zijn trots op de evolutie die de onderneming heeft doorgemaakt. We hebben de laatste tijd goed nagedacht over de toekomst. Uit de samenwerking die we al hadden met Rhenoy bleek dat zij de beste partij zijn om te kunnen continueren. De uitgangspunten van Rhenoy passen goed bij ons bedrijf en de ontwikkelingen in de markt.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.