Samenwerking Carprof en Servicebook

Garageformule Carprof is een samenwerking aangegaan met het digitale onderhoudsplatform Servicebook. Daardoor kunnen autobedrijven (merkonafhankelijk en gebonden) die zijn aangesloten bij Carprof het voertuigonderhoud via een app toegankelijk maken voor hun klanten.

Op hun smartphone, tablet of desktop krijgen klanten zicht op de onderhoudshistorie. De werkzaamheden in de onderhoudsfacturen worden middels de app inzichtelijk gemaakt en weergegeven. Ongeacht het merk of model van hun auto kunnen klanten zien wat er gedaan is en nog moet gebeuren. Achterliggende gedachte is dat transparantere diensten leiden tot een duurzame klantrelatie, die is gebaseerd op gegroeid vertrouwen. Bovendien is het voor de aftersalesafdelingen mogelijk om via de app te communiceren over het serviceplan van de auto of om bijvoorbeeld een werkplaatsafspraak te maken.

Kentekenkoppeling

De gegevens in de Servicebook-app worden aangevuld met de kentekenkoppeling vanuit VWE en door de klant zelf, die periodiek de kilometerstand invoert. De Carprof-versie van de Servicebook-app is beschikbaar voor de particuliere klanten van zo’n vijftig garages in Nederland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †