Sator, grossiers en staf verder als Fource

Sator Holding, haar grossiersbedrijven en stafafdelingen gaan verder als Fource. Het betreft de ondernemingen Sator Holding, Sator Central Services, AOC, APS, GHS, Heijl, Primaparts, Rijsbergen en Veam.

Met ingang van vandaag – 16 september – gaan deze marktpartijen, ieder met een historie van enkele decennia, samen verder onder een nieuwe naam. Tijdens de Automotive Expo in Eindhoven (foto) wordt de nieuwe naam bekend gemaakt in de markt.

Volgende stap

In de afgelopen jaren is het assortiment meer op elkaar afgestemd, evenals de uitstraling van de grossiers en hun bestelsystemen. Nu acht men de tijd rijp voor de volgende stap: de grossiersbedrijven, Sator Holding, Sator Central Services, Fource logistics (AP-Logistics) en Fource automotive source treden naar buiten als één bedrijf. Ze gaan verder als één organisatie, onderverdeeld in de krachten waar vanuit het bedrijf zal werken.

  • Fource automotive – de grossier en de partner voor het autobedrijf
  • Fource automotive source – de bron voor de onafhankelijke grossier
  • Fource logistics – de logistieke kracht achter de andere Fource bedrijven
  • Fource services – de backbone van de organisatie (product management, finance, marketing & communicatie)

Focussen

“Met deze stap profiteert het autobedrijf – van alle krachten die gebundeld zijn. Wij willen ons hiermee nog meer focussen op waar het echt om gaat: de klant helpen, als partner voor nu en in de toekomst”, aldus Johan van der Hoeven, director Sales. “Dit doen wij bovendien met ons belangrijkste gereedschap – de medewerkers. Met hen hebben wij de slagkracht van een marktleider, maar dan met de persoonlijke aandacht van de vertrouwde lokale grossier.”

Aanleiding

In 2014 begon Sator Holding (zelf in 2013 overgenomen door LKQ) met een consolidatie van de Nederlandse markt. GHS (Heuts en Slager), Primaparts, Rijsbergen en Veam voegden zich bij Sator. In datzelfde jaar ontstond Fource automotive source uit Van Heck & Co, Havam Automotive, Kühne Automotive en Harrems Tools. Later volgden nog meer grossiers, zoals AOC, APS en Heijl.

De naamswijziging geldt alleen voor de bedrijven die automaterialen verhandelen. Automotive Academy, IPAR, Heuts.nl, Van Esch, Car-Systems en MPM Oil Company, waarvan de laatste twee direct onderdeel van LKQ zijn, blijven werken onder eigen naam en uitstraling. Ook marketingconcepten als Toolspecial, Universal Parts mijngrossier.nl, Partsnet en Autotools blijven onveranderd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *