Stuurdelen, waterpompen Starline bij Fource

Fource breidt zijn merkenpakket uit met Starline. Onder dit label verkoopt de leverancier stuurdelen en waterpompen. Daarnaast is het assortiment stuurdelen verrijkt met het Duitse A-merk Lemförder, specifiek voor premium voertuigen.

“We merkten dat de garagist op zoek is naar een stuurdeel met een goede prijs-kwaliteitverhouding, zowel voor het hogere als het lagere segment wagenpark”, vertelt Johan van der Hoeven, directeur Fource. “Met Starline en Lemförder bieden we dit. Daarnaast blijven we Moog voeren en bieden we een pakket waarin klanten kunnen kiezen tussen good, better en best.”

Lemforder

De Duitse fabrikant Lemforder is partner voor onder meer VAG, Mercedes-Benz, BMW en Range Rover. De producten staan bekend om hun kwaliteit en precisie in het productieproces. Het assortiment dat Fource van deze leverancier voert is specifiek voor premium voertuigen. Van der Hoeven benadrukt deze keuze: “We hebben hier een bewuste assortimentskeuze in gemaakt, vanwege de vraag in de markt naar onderdelen voor het hogere segment voertuigen.”

Starline

De stuurdelen van Starline zitten exclusief bij Fource en zijn geschikt voor het Europese wagenpark vanaf acht jaar. De productie is volgens OE-specificaties, resulterend in optimale passing, prestaties en rijcomfort. Door de compleet voorgemonteerde draagarmen met fuseekogel en eventuele rubber metaaldelen kan de monteur snel aan het werk. Standaard geeft Fource 36 maanden garantie. “De kwaliteit kunnen we garanderen, omdat ons Europees zusterbedrijf Auto Kelly al jaren dit merk voert”, aldus de Fource-directeur. Naast stuurdelen zijn ook de waterpompen van Starline in het assortiment opgenomen. Ze kennen dezelfde condities als de stuurdelen. “Waterpompen worden over het algemeen tegelijkertijd met de distributieriem vervangen. Maar we hebben wel vraag naar losse waterpompen. Hiervoor hebben we dan ook een courant assortiment opgenomen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †