Textar-remdelen in programma Molco

Molco Car Parts verkoopt voortaan ook remdelen van Textar. “Een toevoeging waar we met zijn allen toch een beetje trots op zijn”, zegt commercieel directeur Pim van ’t Hoenderdaal.

“Textar is een van de wereldleiders op het gebied van remonderdelen”, aldus Van ’t Hoenderdaal. “Binnen de productgroepen remblokken, remschijven, remschoenen, remtrommels en waarschuwingscontacten hebben we al veel referenties op voorraad liggen, maar door de toevoeging van Textar kunnen wij nog meer kwaliteit aanbieden.”

Rechtstreekse handel

De toevoeging van Textar aan het Molco-assortiment is een gevolg van de strategische focus op rechtstreekse handel met fabrikanten en leveranciers, om omwegen via importbedrijven, grossiers of zogenoemde grijze importkanalen te vermijden. Een drietal jaar geleden sloot Molco zich aan bij handelsfederatie Nexus. Daardoor kwam Molco in 2020 in Amsterdam rond een zakelijke speeddate-tafel te zitten met TMD Friction, één van ’s werelds grootste producenten van remvoeringen voor de automobiel- en de remindustrie, met onder meer Textar in zijn portfolio. “Er was natuurlijk al wederzijdse interesse, maar dankzij deze sessie hebben we elkaar pas echt leren kennen”, aldus Pim van ’t Hoenderdaal.

Onderzoek onder klanten

Daarnaast was de vraag naar Textar-producten bij klanten ook steeds luiden beginnen klinken. Pim van ’t Hoenderdaal: “Wij doen veel onderzoek bij onze meer dan 6.000 kopende klanten. Wanneer wij hen vroegen wat er nu ontbrak in ons assortiment, of welke merken men graag zou toevoegen, dan viel de naam Textar regelmatig.”

Ian Brooks, key-accountmanager bij TMD Friction voor de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië: “Als langetermijnpartner van Nexus zijn wij bij TMD Friction verheugd om Molco aan boord te hebben als nieuwe distributeur voor Textar onderdelen voor personenwagens in de Benelux. Het Textar merk is zeer bekend in de automotive wereld en zal het aanbod van Molco aan haar klantenbestand verder versterken. Wij kijken uit naar een lange en gezonde handelsrelatie tussen onze twee bedrijven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *