Verhuizing voorraad ABS vordert gestaag

De vorig jaar aangekondigde verhuizing van de voorraad bij ABS All Brake Systems is in volle gang. Het bedrijf meldt dat het grootste deel inmiddels in het gloednieuwe magazijn ligt, bij DHL Supply Chain in Nieuwegein.

De komende maanden volgt het laatste gedeelte, zodat gedurende het derde kwartaal van 2018 alle artikelen weer onder één dak zullen liggen.

ABS All Brake Systems

In december liet ABS All Brake Systems weten zijn logistieke dienstverlening uit te besteden aan DHL. Inmiddels is een groot deel van de voorraad verhuisd. In IJsselstein ligt nu nog 3.500 vierkante meter, in Nieuwegein is al 12.500 vierkante meter gevuld. De operatie heeft de volle aandacht, om overlast voor klanten tot een minimum te beperken. Extra pendels zijn ingezet tussen de magazijnen om alles op tijd te kunnen blijven leveren, zegt Wouter Kothuis, director operations, Na de overgangsfase biedt ABS volgens hem de grootste voorraad remmen, stuurdelen en wiellagers in Nederland. Het nieuwe magazijn biedt de mogelijkheid om verder te groeien: aangrenzend aan het pand is grond beschikbaar om te bebouwen.

Afhalen

Behoudens het magazijnadres verandert er voor de klanten niets, Alle service en diensten blijven gelijk, evenals de transporteurs en de mogelijkheid tot afhalen. Overigens werkt ABS ook in Budapest samen met DHL. In deze vestiging ligt een voorraad die is afgestemd op het wagenpark en de  vervangingsmarkt in Zuidoost-Europa.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †