178 Waeco-airco’s voor Kwik-Fit Nederland

Dometic Benelux is gestart met de levering van Waeco R1234yf Aircon Service Centers aan Kwik-Fit Nederland. Het gaat om alle 178 vestigingen, waar machines met het oude koelmiddel R134a die aan vervanging toe zijn worden ingeruild.

Kwik-Fit startte met aircoservice in 2008, toen R134a nog als enige werd toegepast. Inmiddels worden steeds meer nieuwe automodellen in de fabriek gevuld met opvolger R1234yf (hoewel R134a nog steeds af fabriek wordt toegepast). De nieuwe Waeco-machine ASC 5500RPA Low Emission-servicestations analyseert welk koudemiddel in de auto aanwezig is en voorkomt zo vermenging van verschillende soorten. De eerste vijf exemplaren van de nieuwe machine zijn deze week afgeleverd, als eerste in Amsterdam.

Kwik-Fit heeft in Harderwijk een trainingsschool voor zijn monteurs. “In eerste instantie krijgen ze tijdens de aflevering van de machines op locatie instructies van Dometic”, zegt Equipment en Tools manager Marcel Marsman. “Als het nodig mocht zijn, kunnen ze nog een extra training krijgen in Harderwijk. Maar in principe is alleen het koudemiddel anders, de machines en bediening zijn in de basis gelijk gebleven.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.