435.000 registraties in het vizier

Met nog vier registratiedagen te gaan, staat de teller van nieuw geregistreerde personenauto’s op bijna 422.00 stuks. Als het huidige registratie- en afleverniveau zo doorgaat zou eind dit jaar de grens van 435.000 stuks weleens gebroken kunnen worden.

Dat dit vrijwel geheel komt door de fiscaal gestimuleerde run op ‘zakelijk’ gebruikte auto’s, blijkt wel uit de meest recente RDC-cijfers. Het aandeel particuliere registraties is nog maar 31,5 procent. Het aantal auto’s dat door autobedrijven zelf op naam is gezet is vijftien procent en de rest is verdeeld over lease (45 procent) en fleetowners/klein zakelijk (8,5 procent).

Dat relatief hoge gecombineerde zakelijke aandeel van bijna 54 procent nu, betekent wellicht ook dat we begin volgend jaar, misschien zelfs het eerste halfjaar van 2016, tegen een extreem laag registratieniveau zullen aankijken. Afgezien van eventueel nog veranderende fiscale dan wel andere stimulerende maatregelen, is de verwachting dat het registratieniveau personenauto’s voor 2016 onder de 400.000 stuks zal eindigen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.