Aankoop auto leidt tot discussie thuis

De aankoop van een nieuwe auto kan tot hevige discussies leiden tussen partners. Zo gaan vrouwen voor veilig, praktisch en een mooi kleurtje. Mannen hebben een sterke voorkeur voor een auto met status, een goed audiosysteem en een krachtige motor. Dit heeft Marktplaats Auto onderzocht.

Het kopen van een auto leidt hierdoor in 62% van de gevallen tot een stevige discussie tussen partners. Bij de vrouwen laat 82% zich maar al te graag adviseren over de aanschaf van een nieuwe auto. Met name de partner (50%), maar ook de vader (16%) is belangrijk hierbij. Het onderhandelen doen de vrouwen liever niet zelf, maar vertrouwen hierbij ook op het advies van de partner.

Van de mannen vindt 67% zichzelf ook echt goed in het onderhandelen. 69% van de mannen vindt zichzelf sowieso een betere onderhandelaar dan de partner. Nog niet de helft (47%) van de vrouwen vind zichzelf een goede deal-maker. Slechts 41% van de vrouwen vindt dat ze zelf beter onderhandelt dan de partner.

Kleur

Vrouwen vinden de veiligheid van de nieuwe wagen opvallend veel belangrijker dan mannen. De auto moet bovendien ook gewoon praktisch zijn. En, hoe stereotype ook, de kleur wordt door vrouwen toch aanzienlijk belangrijker gevonden dan mannen. Snel of praktisch, naar wat voor auto zoeken mannen? De man wil vooral dat de auto ook door anderen mooi wordt gevonden en de wagen aanzien geeft. De krachtige motor, een goed audiosysteem en de luxe van een nieuwe auto zijn andere aspecten waarvoor de man een veel sterkere voorkeur uitspreekt dan de vrouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *