Aftermarket connectiviteit via startup

Via een OBD-dongle van bestaande auto’s een connected car maken, dat is de ambitie van Voyomotive. Deze Amerikaanse startup probeert via het crowdfundplatform Kickstarter het benodigde startkapitaal te genereren voor een Amerikaanse introductie. In 2016 wil het de oversteek maken naar internationale markten.

Via de OBD-poort, in de VS hebben auto’s die sinds 1996, ontsluit de dongle een stel basisfuncties en maakt het mogelijk die aan te vullen met extra functies. Zo wordt een startstopfunctie aangeboden dat werkt via het rempedaal (voor auto’s met automatische transmissie dus) en een optie die de auto uitschakelt zodra de automaat in ‘P’ gezet wordt. De gebruikersdata wordt centraal opgeslagen in een cloud-omgeving van waaruit de werking van het systeem geoptimaliseerd wordt.

Optioneel kunnen extra diensten worden afgenomen zoals het zichtbaar maken van diagnosesignalen, het automatisch openen van de kofferbak zodra je bij de auto aankomt of het koppelen van de startonderbreker aan een geautoriseerde telefoon.

Voyo Kickstarter-campagne

[responsive-video identifier=”Vy110auIUxw”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.