Aixam start onderdelen webshop voor dealers

Aixam Mega Nederland, importeur van de merken Aixam, Aixam-Pro en Minauto is als marktleider in de brommobielbranche samen met haar dealernetwerk een webshop voor onderdelen gestart. Deze unieke samenwerking vindt plaats zonder tussenkomst van een grossier om zo de keten in deze niche markt kort te houden.

Het starten van de webshop met het dealernetwerk is een strategische wijziging als het gaat om de verkoop van onderdelen van de merken van Aixam Mega Nederland. Momenteel wordt er naast het eigen dealernetwerk ook onderdelen geleverd aan een klein aantal reparateurs, maar deze contracten lopen af. De gedachte om de onderdelenstroom meer via het eigen dealernetwerk te laten lopen was er al enige tijd, alleen de wijze waarop dit goed kon worden uitgevoerd ontbrak lange tijd. De doelgroep is tweeledig, enerzijds de garagist en vakhandel, anderzijds de particulier.

Draagvlak

Een webshop vanuit de importeur met draagvlak van het dealernetwerk bleek uiteindelijk de weg die bewandeld moest worden. De webshop biedt naast het zoeken op model of onderdelengroep de mogelijkheid om op chassisnummer te zoeken. Vanzelfsprekend worden er alleen originele onderdelen verkocht en afhalen van een bestelling bij een van de 30 dealers behoort tot de mogelijkheden. Het uiteindelijk doel is om voor eind 2016 de totale zelf geïmporteerde onderdelenstroom via het eigen dealernetwerk te distribueren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.