Het dealerschap van Volkswagen en VW Bedrijfswagens in de Noordoostpolder en Zuidwest-Friesland is op 1 januari in andere handen gekomen. Importeur Pon heeft Autoland Van den Brug als officiële vertegenwoordiger aangesteld.

Voormalig VW-dealer Autobedrijven Van der Heide blijft toch nieuwe auto’s verkopen op de vestigingen in Emmeloord en Balk, omdat een samenwerking met Autoland Van den Brug wordt aangegaan.

“Gezien de veranderingen in de automarkt, bijkomende investeringen, de strategische sturing van de importeur en de groeiambitie van de merken is dit een logische stap. Overigens verandert er voor de consument weinig. Onze naam, vestigingen en medewerkers in Emmeloord en Balk blijven hetzelfde, alleen achter de schermen verandert er een en ander”, aldus Wieberen van der Heide, directeur van Autobedrijven Van der Heide.

Hans van den Brug, algemeen directeur van Autoland van den Brug: “Ik ben er van overtuigd dat onze verkoopsamenwerking alleen maar voordelen biedt. Voor onze beide familiebedrijven, maar ook zeker voor de consument”.

Dealer van het jaar

Autoland Van den Brug heeft vestigingen in Drachten, Heerenveen, Nijehaske en Sneek, waar nieuweverkoop en onderhoud wordt gedaan. In Buitenpost en Franeker wordt alleen service verleend en onderhoud gepleegd. Het autobedrijf is officieel merkdealer van Audi, Volkswagen, Seat, Skoda en Suzuki in Friesland en werd in 2013 nog door Audi uitgroepen tot Audi Dealer van het Jaar 2013.

Van der Heide in Balk werd in 1957 de Volkswagen-dealer voor Gaasterland en omstreken. In 1994 kwam daar een vestiging in Emmeloord bij.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties