ALD Automotive: Whatsapp voor klantvragen

ALD Automotive gebruikt sinds kort Whatsapp voor het beantwoorden van klantvragen. Leaserijders kunnen er op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur mee terecht bij hun leasemaatschappij. Een week na de start staat de teller op vijftien tot twintig via WhatsApp behandelde vragen op werkdagen.

De nieuwe service is in samenwerking met online en webcarebedrijf Saysimple geïmplementeerd. Ook zijn de interne collega’s van het Driver Care Team door Saysimple getraind in het op de juiste manier gebruiken van Whatsapp. Sinds een week wordt de chatdienst aangeboden via het webplatform My ALD en de algemene website. Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Manager ALD Automotive: “Het grote voordeel is het gemak van documenten, foto’s en locaties delen. Op deze manier kunnen wij bijvoorbeeld een locatie van de dichtstbijzijnde dealer appen, zodat een leaserijder gelijk de snelste route op zijn smartphone heeft. Ook wordt het melden van een schade veel gemakkelijker door de mogelijkheid om foto’s door te sturen.” Met ruim 1.400.000 voertuigen en meer dan 6.000 werknemers in 41 landen behoort ALD Automotive tot de grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd. whatsapp-ald

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †