AP United vergroot inkoopkracht

Unipart Automotive, waar H2 Equity grootaandeelhouder is, heeft vijf vestigingen van Rapid Car Parts in Engeland overgenomen. Met de overname komt het totaal aantal vestigingen van de groep uit op 197 en de omzet zal met ongeveer tien miljoen euro toenemen. Dit vergroot ook weer de inkoopkracht van de door Adriaan Roggeveen geleide joint venture AP United, waar naast Unipart Automotive ook Sator (Van Heck, Havam, Nipparts, Hartsant, Harrems en Van Heck-Inter Pieces) onderdeel van is.

“Momenteel voeren we een herstructurering van het Unipart-netwerk door. Dat betekent dat we in bepaalde regio’s vestigingen samenvoegen en in andere regio’s juist investeren in uitbreiding. De overname van Rapid Car Parts past in het vergroten van het netwerk, inclusief een betere marktdekking. We zijn druk om achttien vestigingen de functie van regiomagazijn te geven. Daarmee willen we de in de Benelux gehanteerde logistiek voor een deel in de UK toepassen”, ligt Roggeveen de overname toe.

Unipart Automotive belooft met name haar ketenklanten zoals Kwik-Fit, Nationwide Auto Centres, National Tyres en de AA, om binnen dertig minuten de gevraagde onderdelen uit te leveren. Verder heeft de groep 700 garages die door het werkplaatsconcept Unipart Car Care Centre aan Unipart Automotive zijn verbonden.

Rapid Car Parts werd overgenomen van een curator. Roggeveen: “Het is in de kern een gezonde onderneming, maar kwam door verkeerde inschattingen van de vorige eigenaars in de problemen. Het bedrijf was nog gewoon actief. De integratie zal snel zijn geregeld en we nemen al het personeel mee over.” Er zijn nog meer acquisities te verwachten. “In Engeland worden ons momenteel diverse grossiers aangeboden, maar we kijken naar synergie en marktmogelijkheden. Anderzijds is het zo dat we het Unipart Automotive-netwerk nadrukkelijk willen laten groeien, dus overnamekansen zullen we niet laten liggen”, aldus Roggeveen. “We kijken buiten Groot Brittannië nadrukkelijk om ons heen, maar ik kan nog niets concreets melden.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1805 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.