App Cargarantie voor schadeaangifte

Partners van Cargarantie kunnen sinds januari met een specifieke claimapp schades melden via hun tablet of smartphone. De mogelijkheid om dat meteen bij diagnose te doen zou het proces sneller en flexibeler maken. De app is beschikbaar in alle Europese landen waar de garantiespecialist actief is.

Tablets zijn binnen autobedrijven in opmars, handig als ze zijn wanneer voertuigen arriveren voor onderhoud of reparatie. Dat is dan ook de voornaamste toepassing van de nieuwe app. De gebruiker kan de schade bij inspectie van het voertuig onmiddellijk registreren en melden. Cargarantie zegt in principe niet meer dan een paar minuten nodig te hebben om online schadeaangiftes te verwerken. Daardoor krijgt de dealer al feedback over het schadegeval nog voor de klant het autobedrijf weer verlaat. Autobedrijven die niet met tablets werken kunnen dar doen met de smartphone.

De app is ontwikkeld voor de besturingssystemen Android en iOS. Met een QR-code krijgt de servicemedewerker rechtstreeks toegang tot de contractgegevens van het voertuig. Daarna kan hij de schade aangeven en de reeds opgeslagen of aangegeven schades op het scherm oproepen. Nieuwe schadegevallen melden gebeurt volgens Cargarantie in een handomdraai. Een geoefend gebruiker zou nauwelijks twee minuten nodig hebben voor de aangifte.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *