Aquablade en RFS400 op Autovak

Op Autovak RAI 2011 worden vele noviteiten onthuld door de beursdeelnemers. Twee daarvan zijn het was- en wissysteem Aquablade en de RFS400, de eerste digitale retourflow meetset voor diagnose aan common rail injectoren van diesel motoren.

De Aquablade is een Nederlandse primeur en brengt het verspillen van waswater terug door het waswater gelijkmatig vanuit de wisser aan te brengen op de voorruit in plaats vanaf de motorkap. Het waswater komt direct uit buisjes die geïntegreerd zijn in het volledige wisserblad. De rijveiligheid wordt verhoogd door een betere zichtbaarheid. Het benodigde waswater wordt gehalveerd waardoor autofabrikanten het waswaterreservoir eveneens kunnen halveren. Dit bespaard twee kilo aan onderdelen en een CO2-emissieverlaging van 0,2 gram per kilometer.

Van GMTO equipment uit Alkmaar is er de wereldpimeur van de RFS400. Deze set zorgt voor een gesloten retourflow meeting voor diagnose aan common rail injectoren van diesel motoren, waarbij de resultaten middels de meetdiagnose labscope ATS5004D worden geanalyseerd en weg geschreven. Bij systemen met een retourflow druk is het een zeer bruikbare meetmethode. Ook kunnen langdurige belaste meetingen worden uitgevoerd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.