Autoleasen wordt duurzaam

Onlangs tekenden de eerste Nederlandse leasemaatschappijen het convenant van het label Duurzaam Autoleasen. Het label is een initiatief van een groep vooraanstaande Nederlandse autoleasemaatschappijen met de missie: Het optimaal ondersteunen van de duurzame mobiliteit.

In het Louwman museum ondertekenden Arval, Terberg Leasing, Justlease.nl, Van Mossel Leasing, J&T Autolease, DirectLease, V&M Leasing, Multilease, Multirent, Groen Rijden, LeaseOnline en Noordlease de verklaring. Deze leasemaatschappijen ondernemen volgens de norm van Duurzaam Autoleasen. Dit betekent bijvoorbeeld dat de eigen bedrijfsvoering CO2 neutraal is, men een grondstoffenbeleid heeft, de eigen vloot duurzaam is ingericht, men aandacht heeft voor een duurzame inzetbaarheid van personeel enzovoort. Ook het uitbestede werk zoals onderhoud, reparatie en schadeherstel zal worden neergelegd bij duurzame bedrijven.

Belofte

Om te bewaken dat de deelnemers de duurzaamheidsbelofte ook nakomen, wordt er jaarlijks gerapporteerd aan de stichting Duurzaam Repareren. Harry Filon, van Duurzaam Repareren: ”Duurzaam Autoleasen is geen certificering zoals wij die bij de automotive bedrijven kennen. Het is een groep leasemaatschappijen die het zichzelf oplegt om duurzaam te ondernemen. Volgens doelen die specifiek zijn afgestemd op de kernactiviteiten van leasemaatschappijen. Dus niet iets algemeens, waarmee men vaak de plank net misslaat, maar juist concrete zaken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *