Automotive Innovation Award voor radarchip NXP Semiconductors

NXP Semiconductors is een van de drie winnaars van de Automotive Innovation Awards 2017. Met de radarchip zet het bedrijf een belangrijke stap in autonoom autorijden, aldus de jury, onder leiding van voorzitter Jan Peter Balkenende. De chip herkent tijdens het rijden voorwerpen en waarschuwt of grijpt zelfs in bij gevaar.

De andere twee Automotive Innovation Awards gingen naar Dutch Green Carbon en Tomtom. Dutch Green Carbon kreeg een award in de categorie Challenging Concepts voor hun autobandenrecyclingconcept. TomTom On Street Parking won de award in de categorie Services voor het makkelijk vinden van een vrije parkeerplaats. 

Radarchip

De jury over NXP Semiconductors en de Radarchip: “De innovatie van de radarchip zal de wereld van mobiliteit radicaal veranderen. Deze innovatie biedt eindeloze kansen voor zelfrijdende voertuigen. Voor Nederland biedt het grote kansen voor werkgelegenheid en om mensen op te leiden in deze radicale verandering waar de wereld van mobiliteit voor staat.”

Parkeerservice

Over de parkeerservice van Tomtom oordeelde de jury: “Deze innovatie van TomTom maakt de zoektocht naar parkeerplaatsen een stuk kleiner. De oplossing die TomTom biedt voor dit grote probleem is uniek, omdat TomTom On Street Parking real-time kan inschatten waar de kans het grootst is om een parkeerplaats te vinden. Daarmee verminderen onnodige vervoersbewegingen in stedelijke gebieden wat congestie vermindert en goed is voor het milieu. Deze innovatie gaat grote impact hebben op de samenleving en het individu. Parkeren in stedelijke gebieden is een groot probleem en TomTom gaat met zijn unieke innovatie helpen om dit probleem op te lossen.”

Hergebruik autobanden

Het juryrapport over Dutch Green Carbon: “Deze innovatie recyclet autobanden waardoor de grondstoffen uit de gerecyclede autobanden weer ingezet kunnen worden als duurzame grondstof. Het tot dusver niet goed kunnen hergebruiken van autobanden is een groot maatschappelijk probleem dat Dutch Green Carbon oplost. Het is het begin van een succesvolle business.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *