Autovak-monitor: gelijke omzet bij hoger volume

De Branche Thermometer Autovak voor 2012 is met het bekend worden van de vierde kwartaalcijfers nu compleet. De Branche Thermometer geeft via de achteruitkijkspiegel inzicht in actuele trendbewegingen. De laatste maanden van 2012 speelde margedruk een hoofdrol.

 

Opvallend in de nieuw gepresenteerde totaalcijfers is dat het vierde kwartaal een bijna stabiele beweging liet zien als het gaat om de geldomzet (van index 91 naar 92), terwijl het volume een relatief flinke stijging liet zien (van index 112 naar 125). Dat betekent volgens diverse branchepartijen druk op de marges. En die trend zet volgens enkele grossiers in het eerste kwartaal van dit jaar nog door.

De diverse productgroepen die in de Branche Monitor worden vermeld, laten bijna allemaal dezelfde trend zien. Lagere geldomzetten en hogere volumes, waren bij diverse productgroepen actueel, maar producten als katalysatoren en uitlaten, radiatoren, remschijven, schokdempers en veren, sensoren, stuurdelen, wiellagers en koppelingen zagen in het vierde kwartaal de geldomzet en het volume dalen.

Branche Thermometer Autovak 2012-Q4

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1848 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *