Autowereld en RDC-dochter samen in OBS

Occasionportaal Autowereld.nl en Inmotiv, een innovatiedochter van RDC, zijn een samenwerking aangegaan. Zij maken het samen mogelijk voor alle gebruikers van de voorraadmanagementsoftware OBS om gratis occasions op Autowereld.nl te plaatsen.

Sinds de aanpassingen in OBS hebben vele honderden autobedrijven de koppeling met Autowereld.nl gelegd. “Het occasionportaal heeft mede daardoor, met ruim 213.000 occasions, het meest complete aanbod tweedehands auto’s van Nederland. Andere grote autoportalen, zoals Autotrack en Autotrader hebben aanzienlijk minder aanbod en zijn niet gratis”, aldus directeur Peter Langenkamp van Autowereld.

De samenwerking met Inmotiv is volgens Langenkamp een logische stap voor het occasionportaal. “Het is onze visie om het voor alle autobedrijven en particulieren mogelijk te maken gratis en eenvoudig occasions online te plaatsen. OBS is al lange tijd één van de meest gebruikte voorraadbeheersystemen. Nu kunnen we deze gebruikers ook van dienst zijn.”

Dick Gorris, manager Business Development bij Inmotiv: “Wij hebben onlangs in OBS het adverteren naar de belangrijkste portalen, waaronder ook Autowereld.nl, prominent naar voren gehaald. We merken dat onze klanten blij zijn met de nieuwe samenwerking, getuige de vele positieve reacties die we inmiddels hebben ontvangen.” Binnenkort voegt Inmotiv ook de mogelijkheid toe om alle auto’s ineens op Autowereld.nl te plaatsen.

AutoWereld.nl levert statistieken terug aan OBS, zodat gebruikers binnen de applicatie onder andere de hoeveelheid weergaves van een occasion kunnen inzien. Voor uitgebreide statistieken kunnen ze inloggen op het persoonlijke dashboard van Autowereld.nl.

In 2012 zullen extra diensten worden geïntroduceerd om kopers te bereiken.

Inmotiv is in mei dit jaar nog gestart met een project dat de naam ROB Next gekregen heeft.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.