Bewuster rijden bespaart tien procent

De winnaars van de Greendriver Challenge, georganiseerd door IvDM, zijn bekend. Samen hebben zij 3.219.957 km afgelegd en tien procent reductie op de brandstofkosten gerealiseerd. Door de aangepaste rijstijl is ook in totaal 43 ton CO2 vermeden.

Charles Mahieu, senior specialist bij Deerns, heeft de Greendriver Challenge gewonnen. Met een score van 77,02 procent ten opzichte van 100 procent als gemiddeld verbruik van zijn auto in Nederland, heeft hij de overige ruim 360 deelnemers achter zich gelaten.

Daarnaast zijn ook per deelnemende organisatie de beste berijders beloond met de titel Greendriver Winner, dat zijn de heer Van Buyten (Fugro), Van ’t Klooster (Athlon Car Lease), Ockhuijsen (Koldijk), Krijgsheld (Conclusion), Klumper (Innovam), Boger (Fleetlogic) en Van de Rijt (CNG Net). Attema van Athlon Car Lease is de winnaar geworden van de titel Beste Fleetmanager.

Paul Hoffschult van het IvDM: “De Greendriver Challenge is speciaal ontwikkeld om mensen op een uitdagende manier te motiveren zuiniger te rijden om zo het milieu te ontzien. Deze uitslag laat zien dat dit concept echt werkt. Een besparing van 10 procent op de brandstofkosten en CO2-uitstoot is door iedereen te realiseren. Wanneer we dit vertalen naar alle 7,7 miljoen auto’s in Nederland, dan betekent dit een afname van de CO2 met 1,9 megaton per jaar bij een gelijke hoeveelheid afgelegde kilometers.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *