Big data tegen voertuigcriminaliteit

Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) bindt vanaf dit jaar de strijd tegen voertuigcriminaliteit aan met de nieuwste technologie: de big datatechnologie van Business Forensics. Met deze nieuwe technologie kan het LIV sneller informatie over voertuigdiefstal vergaren, analyseren en verspreiden. Omdat de kans op het terugvinden van een voertuig vlak na de verdwijning het grootst is, kan deze snelheidswinst precies het verschil maken.

Business Forensics wordt door het LIV gebruikt voor het detecteren en onderzoeken van fraude en criminaliteit die gerelateerd is aan voertuigen. Deze innovatieve toepassing van bigdata-analyse wordt onder meer ingezet voor datavisualisatie, het uitvoeren van complexe onderzoeken en casemanagementactiviteiten zoals workflow-afhandeling, rapportage en communicatie.

Het LIV, waarin partijen zoals RDW, de politie en de verzekeraars zittten, heeft gekozen voor Business Forensics om effectief en efficiënt grote hoeveelheden data te kunnen analyseren. Dat doet het systeem onder meer door geautomatiseerde ondersteuning te bieden. Zo voert het systeem op de achtergrond veel analyses uit die voorheen handmatig werden gedaan en combineert het verschillende programma’s in één centraal systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.