Bijtelling regelmatig verkeerd berekend

Werkgevers berekenen regelmatig de bijtelling onjuist door in de loonbelasting. De belangrijkste reden is dat er een verkeerde waarde van de auto als grondslag wordt genomen. Onderzoek van Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) onder leden wijst uit dat bij vijf procent van de berijders de bijtelling niet klopt.

“De juiste waarde is de consumentenprijs van de auto op het moment dat deze nieuw geleverd wordt, inclusief fabrieksopties. In veel gevallen worden ook afleveringskosten en opties die niet affabriek gemonteerd zijn meegenomen in de berekening en dit is niet de bedoeling”, aldus VAvdZ.

Volgens de vereniging zijn werkgevers onwetend of kiezen bij twijfel voor een veilige optie, waardoor zij een te hoge catalogusprijs hanteren. Op deze manier kan de berijder jarenlang teveel bijtelling betalen, wat al snel oploopt tot 250 euro netto per jaar. “Het komt ook voor dat een berijder te weinig bijtelling betaalt en dan het risico loopt een naheffing te krijgen van de Belastingdienst.”

VAvdZ heeft op haar website een module gezet, waarmee de juiste cataloguswaarde per individuele auto gevonden kan worden.

Bekijk hier alle artikelen over VAvdZ >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.