Bijtellingalert voor zakelijke rijders

Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) heeft een bijtellingalert gelanceerd waarmee leaserijders geïnformeerd worden als er iets verandert in de bijtelling. Reden om het alert in te stellen is dat de nieuwe wetgeving veel veranderingen met zich meebrengt.

De nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat de hoogte van de bijtelling op hetzelfde type auto van een ander bouwjaar verschillend kan zijn. Verder worden de normen voor de kortingscategorieën jaarlijks aangepast en komt er een tijdslimiet aan de korting. VAvdZ waarschuwt vooral op te letten wanneer je een auto rijdt uit de twintig en veertien procent bijtellingscategorie.

Verder geeft de vereniging enkele bijtellingtips, zoals het overnemen van een auto van een collega in plaats van een nieuwe te bestellen. In sommige situaties kan dit ook aantrekkelijk worden. Als de bijtelling voor een auto verhoogd wordt, kan het verstandig zijn om een kilometeradministratie bij te gaan houden om zo onder de bijtelling uit te komen. In sommige gevallen kan het uitstellen of juist eerder uitkiezen van een nieuwe leaseauto flink in bijtelling schelen.

Op de site Bijtellingalert.nl kan iedere zakelijke rijder het bijtellingalert gratis instellen.

VAvdZ juicht ook ieder vrijwillig initiatief toe om een ritregistratiesysteem te installeren om de administratieve last te verminderen.

[responsive-video identifier=”W8qvWUdkhOI”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *