Blij dat ik Rij voorbij 1 miljoen euro

Blij dat ik Rij, de veilingsite voor autoreparatie, -onderhoud en -schadeherstel heeft afgelopen week de grens van één miljoen euro aan biedingen bereikt. Op Blijdatikrij.nl hebben consumenten sinds enkele maanden de mogelijkheid om werkzaamheden aan voertuigen in de vorm van een opdracht op de site te plaatsen.

Deze opdrachten worden vervolgens naar bedrijven gestuurd die zijn aangesloten bij Bovag, Focwa en/of Vaco. Naast regulier onderhoud en APK worden veel opdrachten geplaatst voor de vervanging van distributieriemen, remmen en koppelingsplaten. Ook opdrachten voor nieuwe banden en nieuwe uitlaten worden regelmatig geplaatst.

Al meer dan 1.500 bedrijven hebben aangegeven graag geïnformeerd te willen worden over de opdrachten en vele honderden bedrijven sturen regelmatig prijsvoorstellen naar de consumenten.

Patrice van de Heiden, projectmanager: “Bedrijven kunnen door Blij dat ik Rij heel makkelijk en snel in contact komen met nieuwe klanten. Uit enquêtes en beoordelingen zien we een hoge tevredenheid van consumenten over de bedrijven en de website. Wij verwachten daarom dat reparatie, onderhoud en schade via internet een grote vlucht gaan nemen.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *