Brezan introduceert Kentekenloket bij autobedrijf

Brezan gaat het overschrijven van auto’s aanbieden middels een Kentekenloket bij autobedrijven zelf. Op deze wijze worden consumenten op een laagdrempelige manier in contact gebracht met het autobedrijf en staan ze meer open voor aanbiedingen, producten en diensten.

Het doel is om voor 1 april 2015 minimaal één autobedrijf per gemeente aan te sluiten. Om een redelijk volume aan handelingen te garanderen blijft het aantal loketten per gemeente overigens beperkt. Geïnteresseerde autobedrijven kunnen meer informatie verkrijgen via de website www.kentekenloketworden.nl of contact opnemen met een Brezan verkooppunt.

Mede dankzij de populariteit van occasion websites worden er op dit moment, tussen consumenten onderling, bijna één miljoen auto’s verkocht. Het overschrijven van een kenteken vindt altijd plaats bij een RDW erkend Kentekenloket (veelal een postkantoor). Brezan vindt echter dat het overschrijven van een kenteken meer kan zijn dan slechts een administratieve handeling.

Zelf uitvoeren

Autobedrijven met een bestaande RDW erkenning Tenaamstelling Voertuigen kunnen, bij de verkoop van een voertuig uit de bedrijfsvoorraad, de tenaamstelling zelf uitvoeren. Autobedrijven spelen echter nog geen rol van betekenis bij de verkoop van een voertuig tussen consumenten onderling. Met een Kentekenloket bij het autobedrijf komt daar verandering in. Consumenten kunnen dan ook bij het autobedrijf terecht voor de tenaamstelling van voertuigen.

Brezan zal het Kentekenloket op de Autoprofessioneel en Schadeherstel Vakbeurs in Gorinchem van 3 tot en met 5 februari presenteren. Hier worden, en later ook in de rest van Nederland, informatiesessies georganiseerd voor geïnteresseerde autobedrijven. Via de Brezan verkooppunten kunnen autobedrijven zich aanmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.