Brezan klaar voor expansie

In de Benelux wil Brezan groeien naar een regiodekkend netwerk van ongeveer 200 vestigingen. Brezan zal expanderen, maar dan vooral in Oost-Europa en andere nichemarkten. Dat bleek bij de opening van het nieuwe Brezan 15.000 m² grote distributiecentrum in Ede.

“Met een magazijnoppervlakte die driemaal zo groot is als de vorige vestiging, is Brezan klaar voor de expansieplannen,” stelt Tim Tozer, ceo van Autobinck, de moedermaatschappij van Brezan. “De investering in het logistiek centrum en de kantoren, bedraagt inclusief de ICT bijna 12 miljoen euro en dat doen we niet alleen voor de Benelux natuurlijk. Het management van Brezan heeft een ambitieus maar realistisch groeiplan gepresenteerd en als holding staan we daar volledig achter. Vandaar de investering.”

In het nieuwe magazijn liggen bijna 600.000 onderdelen, verdeeld over ruim 45.000 artikelnummers. De groeiplannen van Brezan, zowel in de Benelux als in de aangegeven groeimarkten, kunnen ook rekenen op de steun van de belangrijkste leveranciers. Delphi, Bosal, Monroe, Valeo, NGK en Mann Hummel zijn een aantal van die onderdelenfabrikanten die graag meeliften maar ook willen helpen om de expansie van Brezan te doen slagen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1718 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *