Brezan koopt AD-grossiers Staadegaard en TC

Na de overname van AD-grossier Imbema door Sator, wisselen nu nog twee grote AD-grossiers. Met de geplande overname van Staadegaard en TC door Brezan is het inkoopvolume van AD Benelux – opnieuw – een forse slag toegebracht. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de daartoe bevoegde instanties.

Gezamenlijk zijn beide grossiers goed voor een omzetvolume van 60-65 miljoen euro. TC en Staadegaard zijn de afgelopen jaren zelf ook door overnames gegroeid. Technische Centrale heeft achttien vestigingen in zuidoost Brabant en Limburg, terwijl Staadegaard Automotive er zestien heeft in Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Aantallen die in beide gevallen recent nog zijn gegroeid dankzij eigen overnames.

De overname van het tweetal past niet alleen in de trend naar schaalgrootte die momenteel door grossiersland vliegt, maar bovendien in de ambities van Brezan. Deze ketengrossier wil voor het einde van jaar goed zijn voor een inkoopvolume van 200 miljoen euro en heeft daartoe niet stilgezeten. Zo kocht het eerder al – toen nog binnen de eigen gelederen – de franchisenemer Bergam.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.