Care Autoschade lanceert STP-concept

Om de doorlooptijd van schadeherstel te verlagen, wordt gezocht naar allerlei manieren om het herstelproces te verkorten of te optimaliseren, zonder in te boeten aan kwaliteit uiteraard. Care Autoschade startte onlangs met een initiatief, volgens sommigen trendsettend.

De doorlooptijd van het schadeproces verkorten kan op meerdere manieren. Herstelketen Care Autoschade introduceerde ruim een jaar geleden een project om door middel van het optimaliseren van de onderdelenvoorziening, tijd te winnen in het herstelproces. Op dit moment wordt dat project geëvalueerd in samenwerking met een aantal automobielimporteurs en logistieke dienstverlener Parts Express.

Maar bij Care wordt ondertussen ook naar andere mogelijkheden gezocht om de doorlooptijd van bepaalde schadestromen te verkorten. Zo is het zogenaamde STP-concept van start gegaan (STP staat voor stationaire productie).

In de praktijk betekent dit dat de auto niet van zijn werkplek komt tijdens het herstelproces. Voor dit project liet Care een speciale werkplek ontwikkelen, waar naast de de- en montagewerkzaamheden, ook kan geworden voorbewerkt en gespoten. Kortom; een werkplek waar kleine tot middelgrote schades door één medewerker kunnen worden afgehandeld.

Lees hier in Aftersales Magazine nummer 10 het volledige artikel >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1854 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *