Consortium wil energietransitie versnellen

Negen partijen hebben zich verenigd in een consortium dat door het indienen van een groeiplan voor het Nationaal Groeifonds de transitie naar elektrische mobiliteit wil versnellen. Deelnemende partijen zijn: Fastned, ABB, Alfen, ElaadNL, Lightyear, NKL, Rocsys, de Technische Universiteit Eindhoven en VDL.

Deze groep wordt mogelijk nog uitgebreid met andere partners. Het consortium wordt daarnaast gesteund door Ebusco, Evofenedex, Natuur & Milieu, NXP en Port of Rotterdam.

Groeiplan

Volgens het consortium moeten er grote stappen worden gezet om de ambitie van de Nederlandse overheid te kunnen realiseren, die vanaf 2030 alleen nog de verkoop van emissievrije voertuigen wil toestaan en in 2050 al het transport emissievrij wil hebben. Het elektrisch vervoer moet slimmer, efficiënter en autonomer worden en laadinfrastructuur moet klaargemaakt worden om de snelle groei in het aantal elektrische voertuigen en daarmee de hard groeiende vraag naar oplaadcapaciteit te faciliteren, aldus het consortium. Het consortium hoort binnenkort of het groeiplan geselecteerd is om verder ontwikkeld te worden tot een definitieve aanvraag voor het Nationaal Groeifonds.

Michiel Langezaal, ceo Fastned: “Het zou geweldig zijn als het Groeifonds de plannen van het consortium kan ondersteunen, daarmee de transitie naar elektrisch rijden verder versnelt en de koppositie van de Nederlandse eMobility-sector verstevigt. Het versnellen van de transitie ligt in lijn met de missie van Fastned, dus wij nemen hierin graag een leidende rol.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *