D’Ieteren verkoopt Avis (update)

De Belgische dealergroep D’Ieteren verkoopt voor 415 miljoen euro in contanten, haar 59,6 procent belang in Avis Europe. Daarmee komt een einde aan een belang dat al sinds 1958 bestaat. De Avis Budget Group (Avis en Budget Car) in de VS betaalt met deze overname een premie van ruim zestig procent op de huidige aandelenkoers.

De raad van bestuur van D’Ieteren verwacht dat Avis Europe een ideaal thuis zal vinden binnen de Avis Budget Group en dat D’Ieteren minder cyclisch en minder kapitaalintensief zal worden. De 415 miljoen euro zal deels worden gebruikt om nieuwe activiteiten te lanceren en deels om de huidige nettoschuld (877 miljoen euro) van D’Ieteren te verlagen.

In het jaarverslag 2010 van D’Ieteren staan meer cijfers. Zo blijkt onder meer dat de totale verkopen in 2010 met 11,4 procent gestegen zijn naar 2.732,9 miljoen euro ten opzichten van 2009.

UPDATE
De aandeelhouders van Avis Europe hebben op de maandag 1 augustus gehouden algemene vergadering ingestemd met de overname door Avis Budget Group Inc. De afkoopregeling zal naar verwachting op 3 oktober van kracht worden.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *