Daimler neemt Athlon Car Lease International over

Daimler Financial Services neemt Athlon Car Lease International over van Rabobank-dochter De Lage Landen. De toekomstige samengevoegde bedrijfsactiviteiten op het gebied van vlootbeheer van Daimler Fleet Management en Athlon zullen onder de merknaam Athlon worden gevoerd.

Als gevolg van deze strategische overname versterkt Daimler Financial Services zijn positie in Europa met een vlootbeheer-portfolio van circa 340 duizend personenauto’s en bestelwagens. Athlon is actief in elf Europese landen, heeft zijn hoofdkantoor in Almere. In Nederland zijn er meer dan vijfhonderd mensen in dienst. Daimler Financial Services heeft iets minder dan zevenduizend mensen op de loonlijst; het beheerde wagenpark omvat ruim 3,7 miljoen voertuigen. De afronding van de overeenkomst is afhankelijk van de benodigde goedkeuringen en wordt voor het vierde kwartaal verwacht.

Eind mei kwam al naar buiten dat Rabobank nog voor de zomer zijn leasebedrijf Athlon van de hand wilde doen. Het voornemen tot verkoop stoelt op een strategische heroriëntatie van de bank. De portefeuille van De Lage Landen bedraagt ruim 35 miljard euro. Het bedrag trekt een stevige wissel op de financieringscapaciteit van de bank. Bovendien meldden ingewijden destijds dat Athlon inhoudelijk uit de pas loopt met het sterkere food- en agriprofiel dat Rabo nastreeft.

Groeimarkt

Bodo Uebber (zie foto), binnen de Raad van Bestuur van Daimler AG verantwoordelijk voor Finance and Controlling and Financial Services, is tevreden met de aanstaande acquisitie. Hij omschrijft vlootbeheer als een groeimarkt. “Deze overname van een sterk gepositioneerde en innovatieve onderneming in deze sector is een belangrijke stap voor ons om een toonaangevende dienstverlener op het gebied van vlootbeheer te worden. De overname biedt ons tevens de kans om wagenparken met de producten en mobiliteitsdiensten van Daimler te versterken.”

Volgens Frans Janssen, CEO van Athlon International, levert de fusie van Athlon en Daimler “een positieve bijdrage aan de toegangsmogelijkheden voor onze klanten tot een uitgebreider aanbod van producten en diensten door heel Europa.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.