De acht veiligste auto’s uit 2012

Vorig jaar heeft Euro NCAP in totaal 36 nieuwe auto’s op veiligheid getest. Aan de hand van deze gegevens maakt de instantie nu de acht meest betrouwbare modellen uit 2012 bekend. Zes van de acht auto’s scoorden vijf sterren op alle gestelde criteria.

De winnaars presteerden van hun categorie het beste in de inzittendenveiligheid van zowel volwassenen als kinderen, maar ook op het gebied van voetgangersveiligheid en veiligheidssystemen.

In de categorie ‘Supermini’ kwam de Clio van Renault als beste uit de bus en de Volvo V40 pakte de eerste positie als ‘Small Family’. Bij de ‘Small MPV’s’ zijn er twee modellen die de boventoon voeren in veiligheid, de Ford B-Max en de Fiat 500L. Off-Roads 4×4 zijn onderverdeeld in ‘Small’ en ‘Large’, waarbij respectievelijk de Ford Kuga en de Hyundai Santa Fe het meest aan de veiligheidseisen van Euro NCAP voldoen. Tot slot worden ook de familie-auto’s niet vergeten. De BMW 3-serie wordt door de testers als beste beoordeeld in de groep ‘Large Family’ en de Ford Transit in ‘Business/Family Van’.

De Ford Fiesta, Opel Mokka, Volvo V60 Plug-In Hybrid, Range Rover, Fiat Scudo en Citroen Jumpy/Peugeot Expert zijn de runner-ups. Er werden in 2012 na crashtests maar twee sterren uitgedeeld aan de Jeep Compass en Renault Trafic, die daarmee het slechtste presteerden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.