Continental is van mening dat het EU-bandenlabel consumenten niet in staat stelt belangrijke eigenschappen van winterbanden te beoordelen. De bandenfabrikant heeft daarom een animatievideo opgenomen om de beperkingen van het label aan de kaak te stellen.

“Het label stelt consumenten niet in staat specifieke wintereigenschappen als het remvermogen op besneeuwd, ijzig en nat wegdek te beoordelen. Ook zegt het niets over cruciale zaken als het rijgedrag op besneeuwd, droog en nat wegdek. Zelfs de grip op sneeuw en aquaplaning blijven volledig buiten schot”, aldus Conti. Uiteraard onderschrijft het bedrijf de doelstellingen van het EU-bandenlabel en zijn alle Continental-banden voorzien van het verplichte label.

Continental adviseert consumenten om een aankoopbeslissing niet alleen te baseren op het EU-label, maar ook om advies in te winnen bij een bandenspecialist. Men zou ook onafhankelijke bandentests van bijvoorbeeld de ANWB en de Consumentenbond kunnen raadplegen.

Film

In de animatiefilm wordt aan de hand van een vergelijking met een voetbalelftal uitgelegd dat individuele kwaliteiten weliswaar belangrijk zijn, maar dat een overall topscore alleen door teamwork en zorgvuldig op elkaar afgestemde eigenschappen bereikt kan worden.

[responsive-video identifier=”-EoXZAQVkMw”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties