De macht van de digitale klant

Via sociale media krijgen klanten steeds meer invloed op het succes van een bedrijf. Consumenten delen hun ervaringen via Facebook en Twitter of laten hun ongezouten kritiek achter via reviews. Hoe kun je daar als bedrijf toch je voordeel meedoen?

“De digitale relatie tussen onderneming en klant neemt snel toe. Daar moeten we meer gebruik van maken”, zegt Patrice van der Heiden, platformmanager auto motive bij Tevreden.nl. “De gecollectiviseerde klant is overal aanwezig, zonder dat je dat als onderneming kan waarnemen. Er is een enorme verscheidenheid aan groepen ontstaan: via familie, vrienden, sport, uitgaansleven of werk. Consumenten kunnen deel uitmaken van verschillende groepen en grote invloed uitoefenen. De gemiddelde klant bestaat al lang niet meer. Iedere klant is een individu en is nu gelukkig ook individueel te benaderen via sociale media. Dat biedt natuurlijk enorme kansen en mogelijkheden voor bedrijven om snel ergens op in te spelen, zodra klanten van zich laten horen.”

Erik Zomer, manager schadeherstel UAS bij PGA Nederland: “Je bent geneigd te denken dat geen bericht goed bericht is, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. De klantervaringen zijn bijvoorbeeld meteen te delen met de vestigingsmanagers, die er direct mee aan de slag kunnen in hun dienstverlening.”

Derde platform

Met de introductie van autoschadeherstel.tevreden.nl is het derde onafhankelijke onderzoeksplatform in de automotive gelanceerd. Naast autobedrijven en leasemaatschappijen kunnen nu ook schadeherstelbedrijven professioneel klanttevredenheidsonderzoek combineren met de publicatie van scores en reviews. De schadeketens UAS en ASN Groep hebben zich al aangemeld.

In Aftersales Magazine nummer negen lees je meer over de kansen van ondernemen op het digitale net. Het complete artikel vind je hier >>

Bekijk hier het dossier ‘Social Media’ voor meer artikelen over dit onderwerp >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1854 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *