Definitief CO2-limiet bestelauto’s

De Europese Raad heeft onlangs het voorstel goedgekeurd voor de CO2-limiet van 175 gram CO2 per kilometer op bestelauto’s tot 3,5 ton. De limiet waaraan een vloot van een autofabrikant moet voldoen zal in fases oplopen van zeventig procent in 2014, vijfenzeventig procent in 2015, tachtig procent in 2016 tot honderd procent in 2017.

De emissienorm geldt voor het gemiddelde van de gehele vloot van een fabrikant. Ook is er een doel vastgesteld voor 2020, dan zou de uitstoot beperkt moeten zijn tot maximaal 147 gram per kilometer. Details worden in januari 2013 vastgesteld.
Wanneer een fabrikant zich niet houdt aan de maximale CO2-uitstoot, dan krijgt de autobouwer een boete van maximaal 95 euro per auto.

De nieuwe regel geldt voor lichte bedrijfsauto’s tot 3,5 ton, maar kan uiteindelijk gaan gelden voor voertuigen tot 12 ton.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *