Dekra neemt Auto Contact Groep over

Dekra heeft begin juli alle aandelen overgenomen van de Franse Auto Contact Holding SAS in Bordeaux. Het bedrijf is een aanbieder op het gebied van used car management en heeft klanten als autofabrikanten, leasemaatschappijen, autoverhuurbedrijven en dealers.

Door de samenwerking tussen Dekra en Auto Contact ziet Paul Schenk, directeur van de Nederlandse dochteronderneming Dekra Automotive, een belangrijke versterking van de regionale en inhoudelijke dekking. “Voortaan kunnen we onze klanten het complete portfolio op het gebied van used car management aanbieden.” Dekra Automotive werkt samen met stichting Vakopleiding Carrosseriebedrijf voor permanente educatie van zijn autoschade-experts.

“Met de overname van Auto Contact creëren we een nog bredere internationale basis voor onze groeiende used car management business”, laat Stefan Kölbl weten, voorzitter van het Dekra-bestuur. Frédéric Schmitt, ceo van de Auto Contact Groep: “Onze samenwerking met Dekra Automotive in Frankrijk heeft geresulteerd in een vennootschap die ons nieuwe perspectieven biedt voor internationalisering onder het sterke merk Dekra.”

Dekra en Auto Contact zijn gezamenlijk in zeventien landen actief in used car management services. Terwijl Dekra behalve in Europa ook in de Verenigde Staten, Brazilië en China actief is, heeft het Franse bedrijf de focus op Europa en zijn zij in totaal in twintig landen klanten van dienst vanuit negen lokaties. Bij Auto Contact werken 430 medewerkers en zij verwacht voor 2011 een omzet van ongeveer 63 miljoen euro.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.