Dekra: vrouwen nemen het stuur over

Dekra Automotive heeft in Duitsland een grootschalig onderzoek gedaan naar de verhoudingen tussen mannelijke en vrouwelijke chauffeurs. Maarliefst 74 procent van alle automobilisten ziet niet meer de man, maar de vrouw als beste chauffeur. En dat terwijl 64 procent van de 1.500 respondenten man is.

Uit het onderzoek van Dekra is gebleken dat ruim 75 procent van de deelnemers van het onderzoek, zowel de mannen als de vrouwen, denken dat vrouwen verstandiger aan het verkeer deelnemen dan mannen. Twee derde van de mannen is echter wel van mening dat zij in moeilijke situaties op de weg beter reageren en functioneren dan vrouwen. Van de vrouwen is maar de helft het met dit statement van de mannen eens.

Op het gebied van het aanvaarden van kritiek zijn de mannen licht in het voordeel. Daar waar 27 procent van de vrouwen zich commentaar op haar rijstijl aantrekt, is maar 20 procent van de mannen hier gevoelig voor. Ondanks dat vrouwen slechter tegen kritiek kunnen, moppert een kleine 50 procent op de rijstijl van hun partner. Mannen tikken op dit punt net de 40 procent aan.

Onderhoud

Vrouwen sleutelen tegenwoordig vaker aan de auto dan vroeger. Bijna 60 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze het onderhoud van de auto geen pure mannentaak meer vinden. Opvallend is dat de jongeren (18 tot 25 jaar) eerder geneigd zijn te zeggen dat het onderhouden van de auto een mannenzaak is, dan alle generaties boven de 25.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.