Dieselcentra: inkopen bij fabrikant

Dieselcentra in de Benelux starten onder de noemer Diesel Parts Benelux een coöperatief inkoopplatform voor reparatiedelen voor de revisie van dieselinspuitpompen en dieselverstuivers. Door direct bij de fabrikant in te kopen wordt de beschikbaarheid gemaximaliseerd en is de onafhankelijkheid gegarandeerd.

In totaal zullen maximaal tien dieselspecialisten eigenaar worden van het platform. Er zijn een kleine vijftig dieselspecialisten actief in de Benelux die allemaal klant Diesel Parts Benelux kunnen worden.

Achter Diesel Parts Benelux staan momenteel zes aandeelhouders: Diesel Büchli (Harderwijk), Terlouw Diesel Center (Mijnsheerenland), Vandenabeele (Ingelmunster, B), Kleinjan (Nijverdal), Dieselservice Stokking (Gouda), Harry Banis (Bussum).

Diesel Parts Benelux levert nadrukkelijk alleen aan die specialisten die een of meer merklicenties hebben, dus dealerschappen van Bosch, Delphi, Denso of VDO. De uitrol zal gefaseerd plaatsvinden. Per 1 december is het magazijn operationeel en begint de levering aan klanten in Nederland. België volgt vlot begin 2015.

Voorraad

Het platform heeft meer dan een half miljoen euro aan voorraad die voornamelijk bestaat uit specifieke en kleine onderdelen die gebruikt worden voor de revisie van brandstofpompen en injectoren. Louter originele merkonderdelen, zo benadrukt men.

Op voorraad liggen onderdelen voor de oudere technieken, maar nadrukkelijk ook van de nieuwste common rail technieken. Daarmee loopt Diesel Parts Benelux vooruit op de aankondiging van Bosch dat alleen de geautoriseerde Bosch Diesel Centra toegang krijgen tot delen voor de nieuwste applicaties common rail. Diesel Parts Benelux heeft naar eigen zeggen met de merken Bosch en Delphi ruim boven de tachtig procent van de vraag afgedekt. Gesprekken met de andere merken lopen nog.

Om adequaat te handelen worden alle klanten van Diesel Parts Benelux dagelijks met nachtexpresse beleverd om snel het ruilproduct gereed te maken voor de klant. Als onverhoopt het onderdeel niet in het magazijn voorhanden is, kan rechtstreeks uit de magazijnen van Bosch en Delphi in respectievelijk Duitsland en Engeland geput worden die de volgende dag al bij de dieselspecialist afgeleverd worden.

Koopt de garagist zijn brandstofpomp of verstuivers bij de officiële dieselspecialist dan koopt hij gegarandeerd dieseldelen met originele onderdelen en specificaties die gecontroleerd zijn op officiële testbanken van de merkfabrikanten. Daarnaast kan hij rekenen op de nodige back-up. De dieselspecialist heeft praktische oplossingen uit de dagelijkse praktijk en kan putten uit de ervaringen uit hun eigen diagnosewerkplaats.

Diesel Parts Benelux van start

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.