Eerste autobedrijf laat zich betalen met Bitcoins

Auto Greven in Stadskanaal is het eerste autobedrijf van Nederland dat de virtuele munteenheid Bitcoin (BTC) accepteert. Het is mogelijk om bij deze specialist in tweedehands bedrijfswagens zowel online als in de showroom  gekochte occasions af te rekenen met deze digitale munteenheid.

Bitcoin is de eerste digitale munteenheid die helemaal buiten banken en andere instanties  is opgezet. Het is geld dat bruikbaar is net als ‘gewone’ munteenheden’ zoals de euro. Het bitcoinnetwerk bestaat geheel uit andere gebruikers die Bitcoins gebruiken. Bitcoins zijn eenvoudig en ongelimiteerd te kopen, verkopen, accepteren en verzenden.

“Wij kijken altijd naar de toekomst en proberen daarin ook vooruitstrevend te zijn’’, vertelt directeur Henri Greven van Auto Greven. Zo is het bij zijn bedrijf al meer dan een jaar mogelijk om geheel online een auto te kopen: “Betalen via PayPal en iDeal was al mogelijk, daar voegen wij nu dus de mogelijkheid aan toe om met Bitcoins af te rekenen.”

Waarde

De populariteit van Bitcoins is de laatste tijd enorm gestegen. En daarmee ook de waarde, die steeg in enkele maanden tijd van nog geen honderd naar bijna zevenhonderd euro per Bitcoin.

Auto Greven heeft het betalen met BTC’s toegevoegd aan de mogelijkheden omdat dit duidelijk een aantal voordelen biedt. Greven: “Naast sommige Nederlandse klanten betalen veel exportklanten bijvoorbeeld nog altijd het liefst met contant geld. Bitcoins accepteren biedt een extra mogelijkheid om met minder of geen contact geld op zak zaken te doen. Voor ons is het een voordeel dat er minder contact geld op de zaak ligt. Ook zijn de transactiekosten bijzonder laag, vele malen lager dan bijvoorbeeld bij creditcardbetalingen.’’ Auto Greven werkt bij BTC-betalingen samen met Bitonic, de meest ervaren Bitcoinprovider van Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.