Eerste bedrijven met nieuwe Focwa standaard

De allereerste schadeherstelbedrijven zijn gisteren gecertificeerd volgens de nieuwe standaard van Focwa. Het gaat om Autoschade Theo Lauwers uit Bladel, ASN Roelofs uit Zelhem en de gehele keten ABS Autoherstel. Zij zijn allen geslaagd voor de audit van categorie 2, totaal schadeherstel.

De bedrijven hebben het certificaat, het schild en een bos bloemen ontvangen uit handen van directeur Femke Teeling en bestuurder Carli Pellegrom. “Hoe mooi is het dat we drie totaal verschillende bedrijven hier hebben, die allemaal zijn geslaagd voor de audit van de nieuwe kwaliteitsnorm”, aldus Teeling. “Zij hebben geïnvesteerd in vakmanschap en kwaliteit en dat waarderen wij. Bovendien bewijzen deze drie bedrijven dat het kan: of je nu een individuele, onafhankelijke ondernemer bent, gelieerd aan een keten of als gehele keten gecertificeerd wilt worden.”

Gerda Lauwers van het gelijknamige schadebedrijf, is verheugd om als eerste, onafhankelijke schadehersteller het certificaat in ontvangst te nemen. “Certificering behaal je alleen met een team”, aldus Lauwers. Ook Wim Holtkamp van ASN is blij met het nieuwe schild.

“Deze certificering is bovenop onze eigen kwaliteitsnormen, een extra garantie dat ABS op alle vestigingen hoge kwaliteit levert”, aldus Nico Stolk en Bert Huisman van ABS Autoherstel, waarvan alle 79 vestigingen zijn gecertificeerd voor de nieuwe Focwa standaard.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.