Februariverkopen positief

Was januari nog een erg vervelende maand voor de meeste autodealers, in februari zijn de registraties weer flink aangetrokken, zo blijkt uit de voorlopige RDC-cijfers. Ten opzichte van februari vorig jaar is zelfs een plus van 5,4 procent gerealiseerd. Er werden afgelopen maand 33.625 nieuwe personenauto’s geregistreerd tegen 31.902 stuks in februari 2013.

Over de eerste twee maanden is daarmee de achterstand op vorig jaar tot -2,3 procent teruggelopen. Toen werden er over januari-februari 79.859 nieuwe personenauto’s geregistreerd tegen 78.002 stuks over de zelfde periode nu. Nu waren de registraties vorig jaar dramatisch slecht, dus erg veel reden om te juichen is er nog niet. Toch is de kleine min voor wie het wil zien een positief teken, want in januari leken de vooruitzichten een stuk somberder.

Volkswagen was met 3.322 auto’s afgelopen maand het best verkochte merk, gevolgd door Kia met 2.771 stuks en Suzuki met 2.636 stuks. Peugeot en Hyundai completeren de top vijf met respectievelijk 2.406 en 2.305 stuks.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.