Fiat vergroot aandeel Chrysler

Fiat heeft haar aandeel in de Chrysler Group tot 58,5 procent vergroot. De overige 41,5 procent is eigendom van Veba. De verruiming van het aandelenpakket is een noodzakelijke stap om in de VS auto’s te kunnen produceren die gebaseerd zijn op Fiat-platformen of -technieken. Chrysler heeft hiervoor woensdag haar toezegging gedaan.

“De aanschaf van een verdere vijf procent in Chrysler is een fundamentele stap in de volledige integratie van onze twee groepen”, vertelt Sergio Marchionne, ceo van Fiat en Chrysler Group.

De autofabrikant had milieudoelstellingen geformuleerd die moesten worden bereikt en daar heeft Fiat de laatste 2,5 jaar aan gewerkt. Een uitkomst is dat auto’s efficiënter zijn geworden in hun brandstofverbruik, met de vereiste actieradius van ruim zeventien kilometer per liter.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.