Fisker 83 kilometer op alleen accu

Bij de uitgebreide tests voor de Europese typegoedkeuring van de Fisker Karma is door de TÜV, op alleen de accu’s (in Stealth mode), een actieradius van 83 kilometer gerealiseerd.

“Wij zijn uiteraard blij met de bevestiging door de TÜV, dat de meeste eigenaren van een Karma bij hun dagelijkse woon-werkverkeer een volkomen emissievrije actieradius kunnen realiseren van zeker tachtig kilometer”, aldus Henrik Fisker, ceo en mede-oprichter van Fisker Automotive.

De Fisker Karma had al de hoogst mogelijke score bereikt bij het verbruik- en emissie-onderzoek door de Amerikaanse Environmental Protection Agency. Deze organisatie kwam echter voor de actieradius, op alleen de accu’s, uit op een lagere afstand dan Fisker opgegeven had. Henrik Fisker plaatste kanttekeningen bij dat resultaat en TÜV heeft dus de door Fisker opgegeven actieradius bevestigd.

Fisker bouwt haar auto’s op dit moment bij Valmet Automotive in Uusikaupunki, Finland. De toekomstige modellen zullen in een forse ex-General Motors fabriek in Delaware gebouwd gaan worden. Eind 2012 wordt een kleiner model met codenaam Nina gepresenteerd. Het Karma-programma wordt uitgebreid met meerdere varianten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *