Gefco-volgsysteem voor autotransport

Gefco Benelux is een pilot gestart van een volgsysteem voor autotransport binnen Nederland. Met het systeem wil de transporteur het hele logistieke proces van autotransport in kaart brengen en zo kwaliteitsgarantie bieden aan de dealers.

Door middel van mobiele telefoons worden zowel autodealers als Gefco op de hoogte gehouden van de status van het transport. Dealers kunnen met dit systeem zien wanneer de auto’s geleverd worden en hiermee rekening houden voor de opbouw van de showroom. Daarnaast kunnen ze extra service bieden aan klanten. aangezien zij precies weten wanneer de bestelde auto’s geleverd worden.

Will Walravens, directeur Gefco Automotive in Oosterhout: “In de loop van 2011 zullen we ook de autofabrikanten betrekken bij dit volgsysteem, zodat we het logistieke proces nog beter in kaart kunnen brengen.”

Bij Citroën-dealer Emerpark en Peugeot-dealer Iriks in Breda en Oosterhout is de pilot inmiddels gestart. Binnenkort zullen 95 Citroën-dealers en 147 Peugeot-dealers zich aansluiten bij het project.

In 2011 verwacht het Franse Gefco Automotive een totale markt van rond de 500.000 personenauto’s, een stijging van drie procent ten opzichte van 2010.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.