Koopman Logistics gaat blockchain-technologie inzetten om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte auto’s volledig te digitaliseren. Hiermee kunnen volgens Koopman zeer grote kostenbesparingen worden gerealiseerd.

In april levert Koopman de eerste auto af waarvoor geen papieren vrachtbrief is aangemaakt. Voor de opdrachtgever van het transport, Pon Logistics, betekent dit een volledige digitalisering van het vervoer van de auto van de opslaglocatie naar de dealer. Dankzij blockchain-technologie kunnen naast track & trace ook alle overdrachtsprocessen in de keten worden gedigitaliseerd. Denk daarbij aan de vrachtbrief, douaneprocessen, facturatie en betaling. Omdat data in een blockchain onveranderbaar zijn, kunnen processen volledig worden geautomatiseerd, wat enorme besparingen kan opleveren.

Inzicht

Jon Kuiper, CEO Koopman Logistics Group: “Blockchain maakt het mogelijk om logistieke data versleuteld op te slaan. Manipulatie is dan niet meer mogelijk. Door in de hele logistieke keten alle data van het voertuig vast te leggen, geven we onze klanten enorme mogelijkheden om het inzicht in hun keten te vergroten en hun processen te optimaliseren. Bovendien wordt zo voorkomen dat met kilometerstanden wordt gefraudeerd. Dat is immers een bekend probleem bij de internationale verkoop van gebruikte voertuigen. Daarnaast helpen wij de grote automobielfabrikanten waarvoor wij werken om voor hun dealers meer inzicht te verschaffen in het daadwerkelijke moment van levering van de bestelde auto.”

Tests

Klanten van Koopman zijn automobielfabrikanten, importeurs en grote fleetowners. Na de operationele tests met blockchain zal Koopman Logistics Group de technologie voor al zijn klanten beschikbaar maken.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties