Geloof in de directiekamer

Johan Koskamp, directeur van grossiersgroep Koskamp uit Den Ham, wordt binnenkort 65 jaar. Met pensioen gaan zal hij nog wel even uitstellen, maar dat weerhield hem er niet van om toch een geschreven ‘einde’ aan zijn carriere te maken. Met zijn zelf geschreven en zeer persoonlijke  managementboek, getiteld Per Saldo, een komma verschil, doorbreekt Koskamp een (klein) taboe in het bedrijfsleven; het besturen van een onderneming op basis van de Bijbelboeken Prediker en Spreuken.

Johan Koskamp wilde met het boek laten zien hoe de opbouw van het Koskamp familiebedrijf verweven is met de Protestantse geloofsovertuiging van zichzelf en van zijn opvolgers Liesbeth en Bram Teun Koskamp. Met dit boek hoopt hij een bescheiden aanzet te geven tot meer reflectie en transparantie in het zakenleven over de eigen waarden en normen en de rol van het geloof hierbij. In het boek worden naast de pieken ook de nodige dalen beschreven waar de onderneming doorheen is gegaan.

Aan het woord komen onder andere Karel Bos senior (oprichter van Bosal) en Adriaan Roggeveen (directievoorzitter van AP-United, de Europese inkoopcombinatie van Sator Holding en Unipart). 

Op 28 augustus zal de perspresentatie van Per Saldo, een komma verschil plaatsvinden. VVD-prominent Hans Wiegel neemt dan het eerste exemplaar van Koskamps boek in ontvangst.

De opbrengsten van het boek gaan naar de stichting ‘Per Saldo, een komma verschil’. Deze stichting stelt kapitaal en kennis beschikbaar voor ondernemers die buiten hun schuld in moeilijkheden zijn geraakt.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1851 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *