Geloof in eigen kunnen op Equip Auto

Op Equip Auto zijn voor de vijftiende keer de International Automotive Innovation Awards uitgereikt. In vier categorieën werden zilveren en gouden prijzen verdeeld. Bij de prijswinnaars bleek vooral een rotsvast vertrouwen in eigen kunnen.

Dit jaar waren na een voorselectie nog een 27-tal producten in de race voor de gouden en zilveren palmaressen. Er waren vier categorieën; OEM & Technologie, Onderdelen voor de Aftermarket, Dienstverlening en Garage Equipment. Er werden per categorie een zilveren en een gouden prijs uitgereikt.

Bij de OEM-leveranciers was het zilver voor Hutchinson met een actieve trillingsdemper en het goud was voor de blanke lak Monopol. Voor de Aftermarket was het zilver voor BV Corp. voor een reparatieset voor TPMS-ventielen. Het goud was er voor de nieuwe eco-remblokken van Ferodo. In de categorie Diensten waren twee winnaars van het zilver, namelijk SNA-Bahco voor maatwerk gereedschapkarren en voor FEDA (zeg maar de Franse Bovag) voor een door hen geïntroduceerd concept voor duurzaam repareren.

Beter en slimmer

Het goud in deze categorie was voor Bosch met het concept Fun2Drive. Bij garage-equipment was de zilveren plaquette voor SAM, een draagbare persluchtcylinder waarmee buiten het bereik van een compressor om allerlei werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd waarbij perslucht vereist is. Het goud was voor de Franse fabrikant Fillon (een bijna unanieme nummer één keuze van de bijna 80 juryleden). Deze brengt de komende maand een innovatief lak mengsysteem (Daisy Wheel) voor schadebedrijven op de markt. Kortom, op Equip Auto was er ondanks de druk op de aftermarket toch ook geloof in eigen kunnen en dat resulteert in een aanbod van nieuwe producten en vooral oplossingen om beter en slimmer te werken.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *