Na een uitvoerige voorselectie zijn vier bedrijven genomineerd voor de Dave Bebelaar Duurzaamheid Award 2014. Het betreft Iclean Brunssum, Care Autoschade Henkel, Colorglo en Riëd Nederland. De uiteindelijke winnaar wordt op 19 juni bekendgemaakt.

De jury heeft de genomineerden als volgt beoordeeld:

Iclean Brunssum. Dit is zonder twijfel de meest duurzame autowasstraat van Nederland en misschien wel van Europa. Duurzaamheid bij de realisatie door keuzes van de materialen, apparatuur en betrokken bedrijven. Duurzaam in het gebruik van de producten, onderhoud, leveranciers en energieverbruik. Duurzaam in betrokkenheid bij en van medewerkers en de maatschappelijke betrokkenheid om de boodschap door te geven. Iclean is niet alleen duurzaam men denkt duurzaam.

Care Autoschade Henkel: Care Autoschade en Henkel delen regelmatig ideeën. Hieruit kwam naar voren om na te denken over een goed product voor het herstel van fronten. Met als resultaat een product (Teroson 9225 PU Mc: Ultra Fast kunststofreparatielijm) dat schadelastverlagend werkt. Schades die voorheen vervangen moesten worden kunnen nu worden gerepareerd. Meer reparaties betekent minder vervanging en dus minder productie en minder afval. Maar bij de ontwikkeling is ook nagedacht over zo min mogelijk afval door slim te verpakken. Een goed voorbeeld van vernieuwd denken en een perfecte samenwerking tussen een fabrikant en een afnemer

ColorGlo: Dit bedrijf is gespecialiseerd in en ontwikkelde technieken om met watergedragen producten beschadigde interieurdelen te repareren. Door de toepassing is vervanging vrijwel niet meer nodig. Dit zorgt voor een reductie in het gebruik van energie en grondstoffen om nieuwe interieurdelen te produceren en verkleint de afvalberg. De totale besparing loopt in de vele honderden miljoenen euro’s wereldwijd, terwijl de reparatieduur wordt verkort en daarmee stilstand en doorlooptijden worden geminimaliseerd.

Riëd Nederland: Het bedrijf biedt wereldwijd totaaloplossingen voor elk denkbare lijmuitdaging binnen de sfeer van automotive en industriële productie en aftermarket. Het levert de lijmen onder private labels. Onlangs heeft men ‘de kleinste mixertip ter wereld’ ontwikkeld. Een mixertip wordt gebruikt bij een twee componentenlijm. Na gebruik wordt de tip en de resterende lijm weggegooid. Door de ontwikkeling van de kleine mixertip wordt er minder product gebruikt en ontstaat er minder chemisch afval.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties